Historik Pampasgruppen

Pampasgruppen är ett familjeföretag som har sitt säte i Solna. Det grundades av far och son, Richard och Christoffer Bergström och är mest känd för anläggningen Pampas Marina AB där verksamhet bedrivs i båtbranschen sedan 1991. Innan verksamheten startade i Solna drev familjen Bergström en marina i Alvik under flera år. 

2000 bildade Richard Bergström Aquavilla som började producera praktfulla flytande villor för ett permanentboende på vatten. Aquavillorna byggs i Västervik. Flera av Aquavillorna placerades i Pampas hamn i Solna vilken var den första kommunen i Sverige att kunna erbjuda boende och mantalskrivning på vatten.

2009 startade Christoffer Bergström upp marinans nya affärsområde Pampas Marinentreprenad. Verksamheten utvecklades i snabb takt och är idag en av Sveriges största privatägda flotta. 2016 knoppades avdelningen av från moderbolaget och Pampas Marinentreprenad AB bildades. 

2012 förvärvades en ny marina nere i Västervik där det idag bedrivs hamn, vinterförvaring och service av fritidsbåtar. 

Pampas är ett företag som aldrig vilar. Med över 40 års erfarenhet av den marina branschen vågar vi säga att vi kan vårt jobb. Vi är stolta över vår starka koppling till sjön och havet och ser fram emot många fler spännande år i den marina miljön.